Skip to main content

Egészség és életmód

Vérnyomás kezelés

Health and lifestyle

Most popular in Vérnyomás kezelés

Vérnyomásnapló és vérnyomás adatlap (szabadon letölthető) a mérései követéséhez

Vérnyomásnapló és vérnyomás adatlap (szabadon letölthető) a mérései követéséhez Mi a vérnyomás és mit jelentenek a mérési eredmények? A vérnyomás annak az erőnek a mértéke, amelyet az áramló vér az artériák falára gyakorol. A vérnyomásmérési eredmények két számból állnak (pl. 118/78 Hgmm, ami a szisztolés/diasztolés vagy SYS/DIA értékeket jelöli).

További információ

A vérnyomás értékek és diagramok magyarázata

A vérnyomás értékek és diagramok magyarázata Hogyan mérjük a vérnyomást? A vérnyomást higanymilliméterben (Hgmm) mérjük. A vérnyomás értéke két számból tevődik össze, például 130/80. Az első szám a szisztolés vérnyomás, az a maximális nyomásérték, amelyet a szív összehúzódásakor mérünk. A második szám a diasztolés vérnyomás, az a minimális nyomásérték, amely a szív kamráinak elernyedésekor mérhető. …

További információ

Hogyan csökkentheti vérnyomását?

Hogyan csökkentheti vérnyomását? Több különböző út áll rendelkezésére ahhoz, hogy hosszú ideig tartó javulást érjen el magas vérnyomásával kapcsolatban. Egyes lehetőségek radikális változtatásokat igényelnek életmódjában, mások kevesebbet. Testmozgással csökkentheti vérnyomását Már kis mértékkel több testmozgás jelentős javulást eredményezhet vérnyomásában.

További információ
Válasszon legfeljebb 2 terméket.