BF511 Türkiz
Videó lejátszása
BF511 Türkiz
Videó lejátszása

BF511 Türkiz

HBF-511T-E
 • null
  3 év garancia

A BF511 modell az Omron legszéleskörűbben használható Testösszetétel-elemző mérőkészüléke, mely kiterjedt adatokkal szolgál a test zsírtartalmáról, a zsigeri zsírtartalomról, a vázizomzat százalékáról, a BMI indexről és a nyugalmi anyagcseréről. Az eszköz klinikailag hitelesített* és orvosi berendezésként került besorolásra.

* Accuracy of Bioelectrical Impedance Consumer Devices for Measurement of Body Composition - Obesity Facts 2008 Dec; 1 (6):319-324

 • null
  3 év garancia

Funkciók és figyelmeztetések

 • A mérés 8 érzékelőt használ a kezeken és lábakon is a teljes test felméréséhez
 • A készülék bioelektromos impedancia (BI) módszerrel méri a testzsírszázalékot, és teljes testsúly arányában jelzi ki.
 • A készülék méri a vázizomzat százalékot is - Azt az izomtömeget, mely a csontokhoz tapadva a test mozgatását végzi

Műszaki adatok

Eszköztípus
Testösszetétel-elemző mérőkészülék
Memória
Legutolsó mérés
Validáció
Klinikai validált készülék az általános lakosság részére
Súly
Igen
Testzsír (%)
Igen
Testtömegindex
Igen
Vázizomzat (%)
Igen
Zsigeri zsír
Igen
Nyugalmi anyagcsere
Igen
Felhasználói profilok száma
4,00
Vendég mód
Igen
Javasolt korosztály
6-80 év
Növekmény (g)
100,00
Maximális súlykapacitás (kg)
150,00
Be/Ki technológia
Kapcsoló
Súly (kg)
2,10
Készülék méretei (mm)
303 x 327 x 55

A doboz tartalma

 • BF511 Testösszetétel-elemző mérőkészülék
 • 4x AA elem
 • Használati útmutató
 • Garanciajegy

Garancia

A termékre a vásárlás dátumától számított 3 évre (testösszetétel-elemző mérőkészülékek) / 2 évre (hagyományos mérlegek) vállal garanciát az OMRON.

Használati útmutató és segédlet

Terméktámogatás

Lépjen velünk kapcsolatba

Használati útmutató

GYIK

Mivel a testösszetétel-elemző készülékek az emberi test lágy szöveteinek elektromos vezetőképességét mérik, ez a vezetőképesség (és így a kalkulált testzsír %) hatással lehet a várandós nő szervezetében lévő nagy mennyiségű folyadékra. Másodszor, mivel a várandós nő súlya jelentősen magasabb a normálisnál, ez szintén befolyásolhatja a testzsír % végső becslését.

Az OMRON testösszetétel-elemző készülékek nagyon gyenge váltakozó áramot (50 kHz, 0.5 mA [milliAmper]) vezetnek át a testen. Ez teljesen biztonságos. Azonban elektronikus orvosi eszközöket és implantátumokat (pacemaker, EKG stb.) viselőknél ez az áram hibás működést okozhat. Az emberek ezen csoportjának NEM ajánlott a testösszetétel-elemző készülékek használata.

A mérést javasolt reggel, minden más tevékenység előtt (testedzés, evés, ivás, zuhanyzás) elvégezni, amely segít az eredmények napi összehasonlításában. Kérjük vegye figyelembe, hogy a nap folyamán a testben lévő víz csökkenő tendenciát mutat, ami hatással van a különböző mérési metódusokra is. A 'kéz a kézhez' módban mért zsírtömeg eredmények a nap során egyre emelkednek. A 'láb a lábhoz' módszer ezzel szemben egyre nagyobb izomtömeget generál. A teljes test módszer egész nap egyenletes eredményt ad.

Minden testösszetétel-elemző készülék a BIA (Bio Impedance Analysis) alapelven működik, gyenge elektromos áramot vezetve át a testen, amelyet az ember nem észlel de a pacemaker foghatja a jelet és kiszámíthatatlanná válhat.

Zsigeri zsír = a belső szerveket körbevevő zsír A zsigeri zsír szintjének növekedését okozza a véráram megnövekedett zsírszintjét, amely olyan gyakori betegségek kialakulásához vezethet, mint a hiperlipoproteinémia és a cukorbetegség. Ezek gyengítik az inzulin azon képességét, hogy a véráramból energiát vigyen át sejtekbe való felhasználásra. A gyakori betegségek kialakulásának megelőzéséhez, vagy gyógyításukhoz fontos lecsökkenteni a viszcerális zsírszintet egy elfogadható értékre. A magas viszcerális zsírszintű embereknek általában nagy hasuk van. Azonban ez nem minden esetben igaz, és a magas viszcerális zsírszint metabolikus szindrómához vezethet. A metabolikus szindróma (zsigeri elhízás normál testtömeg mellett) az átlagostól magasabb zsírszintet jelent, még akkor is, ha az illető testtömege a magasságának megfelelő vagy attól alacsonyabb.

Szállítás és visszaküldés

Szállítási információk

Standard delivery in 2 - 5 business days, at €5.95 per order. Free delivery for all orders above €20.

Visszaküldési információ

Free return within 14 days. Read more about how to return an order.

COVID-19 intézkedéseink

Ismerje meg az OMRON válaszát a COVID-19 pandémiára és tájékozódjon releváns megoldásainkról és szolgáltatásainkról.

Megtekintés