VIVA
VIVA
VIVA
VIVA
VIVA
Videó lejátszása
VIVA
VIVA
VIVA
VIVA
VIVA
Videó lejátszása

VIVA

HBF-222T-EBK
  • null
    3 év garancia

Az OMRON VIVA egy klinikailag hitelesített pontosságú orvosi eszköz olyan paraméterek (zsigeri zsír, zsír és vázizomzat) mérésére, melyek segítségével pontosan követheti szívének egészségi állapotát, és melyek monitorozásával bizonyítottan előre jelezhetőek kardiovaszkuláris események. 1

Pontosság, amire támaszkodhat

A VIVA egy klinikailag hitelesített eszköz, mely bio-elektromos impedancia (BIA) segítségével elemzi a test összetételét. Precíz eredményeket szolgáltat az orvosilag elfogadott szabványos módszertanokra alapozott analízis segítségével.

A zsigeri zsírtartalom mérésének fontossága

A zsigeri zsír lerakódása a létfontosságú szervek körül összpontosul. Az ilyen típusú „aktív zsír” hatással van a hormonháztartásra és a test egyéb funkcióira. Növeli a vérnyomást, és befolyásolja egészségi állapotunkat, közérzetünket.

Az egészség és a közérzet javításához és kontroll alatt tartásához 6 mérőszám monitorozása járulhat hozzá: zsigeri zsír, zsír, vázizomzat, nyugalmi anyagcsere, BMI és testsúly.

Az OMRON okos ökoszisztémájának része

A VIVA része az adott osztályba tartozó legjobb vérnyomásmérők okos ökoszisztémájának. A testösszetétel, valamint a vérnyomás és a pulzus monitorozása segít megérteni az egyén kardiovaszkuláris egészségi állapotát, és lehetővé teszi, hogy szükség esetén időben lépések történjenek.

A mérési eredmények egyszerű követése és megosztása az „OMRON connect” alkalmazás segítségével történhet meg, lehetővé téve a szív egészségi állapotának mélyebb megértését. iOS és Android rendszerekkel kompatibilis.

1. J.P. Despre´s. Body Fat Distribution and Risk of Cardiovascular Disease. Circulation September 4, 2012, Volume 126, Issue 10

  • null
    3 év garancia

A termék előnyei

Lássa a teljes képet

Lássa a teljes képet

A testtömeg összetétel, a vérnyomás és pulzusszám követésével pontosabb képet kaphat szív- és érrendszerének állapotáról , hogy szükség esetén a megfelelő időben léphessen.

A túlsúly, és ami mögötte van

A túlsúly, és ami mögötte van

Nem kell feltétlenül túlsúlyosnak lennie ahhoz, hogy szívét kockázatoknak tegye ki. Egészségügyi kockázatok akkor is felléphetnek, ha testsúlya és BMI értéke a normál intervallumon belül van, de a testzsírszázalék és a zsigeri zsír szintje túl magas.

Ismerje meg kalóriaigényét

Ismerje meg kalóriaigényét

Az anyagcsere az életkor növekedésével természetesen lassul. Alakjának megőrzése sokkal egyszerűbb, ha tudja, hogy az egészséges étrend és adagok betartásához mennyi kalóriát kell bevinnie.

Pontos adatok az egészségesebb szervezetért

Pontos adatok az egészségesebb szervezetért

Az egészséges izomtömeg kortól függetlenül hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez és a zsírszint kordában tartásához. Építse és tartsa karban izomtömegét, hogy szervezete erősebb és egészségesebb legyen

Mindig készenlétben. Csak lépjen rá.

Mindig készenlétben. Csak lépjen rá.

Az Automatikus felhasználó felismerés funkció 4 felhasználó + Vendég opcióval, 4 másodperces gyors méréssel, Automatikus BE/KI-kapcsolás funkcióval és nagy LCD kijelzővel nyújt segítséget egészségének megőrzéséhez.

Műszaki adatok

Eszköztípus
Testösszetétel-elemző mérőkészülék
Memória
30 mérés
Validáció
Klinikai validáció
Súly
Igen
Testzsír (%)
Igen
Testtömegindex
Igen
Vázizomzat (%)
Igen
Zsigeri zsír
Igen
Nyugalmi anyagcsere
Igen
Felhasználói profilok száma
4,00
Vendég mód
Igen
Életkor-tartomány
10-80 év
Növekmény (g)
100,00
Maximális súlykapacitás (kg)
150,00
Be/Ki technológia
Érzékelő kapcsoló
Csatlakozva
Igen
Kompatibilis mobil alkalmazás
Kompatibilis az „Omron connect” alkalmazással
Tárgy súlya (kg)
1,60
Elem méretei (mm)
285 x 280 x 28

A doboz tartalma

  • VIVA Testösszetétel-elemző mérőkészülék
  • 4x AAA elem
  • Beállítási utasítások
  • Használati útmutató

Kompatibilitás

Az OMRON connect applikációval tesztelt okostelefonok listájához kattintson ide.

Garancia

A termékre a vásárlás dátumától számított 3 évre (testösszetétel-elemző mérőkészülékek) / 2 évre (hagyományos mérlegek) vállal garanciát az OMRON.

Használati útmutató és támogatás

Terméktámogatás

Lépjen velünk kapcsolatba

Használati útmutató

GYIK

Mivel a testösszetétel-elemző készülékek az emberi test lágy szöveteinek elektromos vezetőképességét mérik, ez a vezetőképesség (és így a kalkulált testzsír %) hatással lehet a várandós nő szervezetében lévő nagy mennyiségű folyadékra. Másodszor, mivel a várandós nő súlya jelentősen magasabb a normálisnál, ez szintén befolyásolhatja a testzsír % végső becslését.

Az OMRON testösszetétel-elemző készülékek nagyon gyenge váltakozó áramot (50 kHz, 0.5 mA [milliAmper]) vezetnek át a testen. Ez teljesen biztonságos. Azonban elektronikus orvosi eszközöket és implantátumokat (pacemaker, EKG stb.) viselőknél ez az áram hibás működést okozhat. Az emberek ezen csoportjának NEM ajánlott a testösszetétel-elemző készülékek használata.

A mérést javasolt reggel, minden más tevékenység előtt (testedzés, evés, ivás, zuhanyzás) elvégezni, amely segít az eredmények napi összehasonlításában. Kérjük vegye figyelembe, hogy a nap folyamán a testben lévő víz csökkenő tendenciát mutat, ami hatással van a különböző mérési metódusokra is. A 'kéz a kézhez' módban mért zsírtömeg eredmények a nap során egyre emelkednek. A 'láb a lábhoz' módszer ezzel szemben egyre nagyobb izomtömeget generál. A teljes test módszer egész nap egyenletes eredményt ad.

Minden testösszetétel-elemző készülék a BIA (Bio Impedance Analysis) alapelven működik, gyenge elektromos áramot vezetve át a testen, amelyet az ember nem észlel de a pacemaker foghatja a jelet és kiszámíthatatlanná válhat.

Zsigeri zsír = a belső szerveket körbevevő zsír A zsigeri zsír szintjének növekedését okozza a véráram megnövekedett zsírszintjét, amely olyan gyakori betegségek kialakulásához vezethet, mint a hiperlipoproteinémia és a cukorbetegség. Ezek gyengítik az inzulin azon képességét, hogy a véráramból energiát vigyen át sejtekbe való felhasználásra. A gyakori betegségek kialakulásának megelőzéséhez, vagy gyógyításukhoz fontos lecsökkenteni a viszcerális zsírszintet egy elfogadható értékre. A magas viszcerális zsírszintű embereknek általában nagy hasuk van. Azonban ez nem minden esetben igaz, és a magas viszcerális zsírszint metabolikus szindrómához vezethet. A metabolikus szindróma (zsigeri elhízás normál testtömeg mellett) az átlagostól magasabb zsírszintet jelent, még akkor is, ha az illető testtömege a magasságának megfelelő vagy attól alacsonyabb.

Szállítás és visszaküldés

Szállítási információk

Standard delivery in 2 - 5 business days, at €5.95 per order. Free delivery for all orders above €20.

Visszaküldési információ

Free return within 14 days. Read more about how to return an order.

COVID-19 intézkedéseink

Ismerje meg az OMRON válaszát a COVID-19 pandémiára és tájékozódjon releváns megoldásainkról és szolgáltatásainkról.

Megtekintés