Digitális mérlegek és testösszetétel-elemző mérőkészülékek – kik ők?

2019. augusztus

A fürdőszobai mérlegek létfontosságú eszközök az elhízás és a túlsúly, valamint az ezekkel kapcsolatos problémák elleni küzdelemben. Napjainkban a mérlegek már nem kizárólag a testsúly pontos mérésére szolgálnak, de képesek a testtömegindex (a testsúlyra vonatkozó legmegbízhatóbb egészségügyi indikátor), a test zsír- és víztartalmának, az izomtömeg és egyéb paraméterek mérésére is.

A legtöbb testösszetétel-elemző mérőkészülék a bioelektromos impedancia módszert használja, mely érzékelhetetlenül alacsony feszültségű elektromos áram testbe történő vezetése során mért eltérések vizsgálatán alapul. Az elektromos áram gyorsabban folyik a víz és izom alapú vezetőben, mint a csont vagy zsír alapúban. A mérő az áram sebességének mérésével, és speciális algoritmusok segítségével számolja ki a testzsír és egyéb paraméterek értékeit.

Az OMRON klinikailag hitelesített mérlegei és testösszetétel-elemző mérőkészülékei az összes fentebb említett paraméter mérésére képesek, így hatékonyan segíthetnek Önnek fizikális és kardiovaszkuláris egészségének elemzésében. Bizonyos modellek az OMRON connect okostelefon applikációval is használhatóak, melyben elérendő célokat állíthat be, és hosszabb időintervallumokban is nyomonkövetheti testsúlyának és testösszetételének alakulását.