Skip to main content

Vérnyomás kezelés

Vérnyomásnapló és vérnyomás adatlap (szabadon letölthető) a mérései követéséhez

Vérnyomásnapló és vérnyomás adatlap (szabadon letölthető) a mérései követéséhez Mi a vérnyomás és mit jelentenek a mérési eredmények? A vérnyomás annak az erőnek a mértéke, amelyet az áramló vér az artériák falára gyakorol. A vérnyomásmérési eredmények két számból állnak (pl. 118/78 Hgmm, ami a szisztolés/diasztolés vagy SYS/DIA értékeket jelöli).

További információ

Mi a vérnyomás és mit jelentenek a mérési eredmények?

A vérnyomás annak az erőnek a mértéke, amelyet az áramló vér az artériák falára gyakorol.

A vérnyomásmérési eredmények két számból állnak (pl. 118/78 Hgmm, ami a szisztolés/diasztolés vagy SYS/DIA értékeket jelöli). A ciklus alatti legmagasabb értéket Szisztolés vérnyomásnak nevezzük. A ciklus alatti legalacsonyabb értéket Diasztolés vérnyomásnaknevezzük. Mindkét nyomás értékére szüksége van az orvosnak ahhoz, hogy értékelhesse a vérnyomásának állapotát.

Ideális esetben 120 per 80 (120/80) alatti vérnyomást kellene mérnünk. Ilyen értékek mellett sokkal kisebb a szívbetegségek vagy a szélütés (stroke) kockázata.

Vérnyomásmérések eredményeinek követése a vérnyomásnapló és a vérnyomás adatlap segítségével (szabadon letölthető)

Egyetlen mérés nem adhat pontos felvilágosítást vérnyomásának valódi értékéről. Kérjük használja a Vérnyomásnapló vagy* a Vérnyomás adatlap* lehetőségeket a különböző eredmények adott perióduson belül történő rögzítésére.

Egészségügyi adatok egy helyen: „OMRON connect” alkalmazás

Bizonyos vérnyomásmérők lehetővé teszik, hogy a mérési eredményeket okostelefonjára továbbítsa (éppen ezért „hálózatba kapcsolt” néven is ismertek ezek a készülékek). Az ‘OMRON connect’ alkalmazás segítségével nyomon követheti vérnyomásának alakulását, megoszthatja orvosával az eredményeket, és átfogóbb képet kaphat egészségi állapotáról. A hálózatba kapcsolt készülékek leginkább azok számára ajánlottak, akik vérnyomásukat folyamatosan és hosszú időn keresztül szeretnék nyomon követni (például cukorbetegek és terhes nők), valamint olyan betegeknek, akik új kezelést kezdtek el, vagy azoknak akiknek a rendelőben és az otthon végzett mérések eredményei gyakran eltérőek („Fehérköpeny-hipertónia” és „Álarcos hipertónia”).

Letöltés: iOS esetén | Android esetén


Hálózatba kapcsolt vérnyomásmérők

Az összes vérnyomásmérő megjelenítése


*Az alábbi nyelveken érhető el: angol, német, spanyol, olasz, holland, orosz, török és arab.

Válasszon legfeljebb 2 terméket.