Skip to main content

Hírek és események

Coronavirus (COVID-19) Corporate Statement

Az OMRON vállalati nyilatkozata a koronavírus-járvánnyal (COVID-19) kapcsolatban Az OMRON Healthcare legújabb közleménye a koronavírus-járványról (COVID-19) Hoofddorp, 2020. április 2. – Az OMRON Healthcare a folyamatban lévő globális koronavírus-járványra (COVID-19) reagál azzal a céllal, hogy javítsa az emberek életét és hozzájáruljon a jobb társadalomhoz. Arra törekszünk, hogy biztosítsuk az orvostechnikai eszközeink folyamatos gyártását és disztribúcióját, …

Continue reading “Coronavirus (COVID-19) Corporate Statement”

További információ

Az OMRON vállalati nyilatkozata a koronavírus-járvánnyal (COVID-19) kapcsolatban

Az OMRON Healthcare legújabb közleménye a koronavírus-járványról (COVID-19)

Hoofddorp, 2020. április 2. – Az OMRON Healthcare a folyamatban lévő globális koronavírus-járványra (COVID-19) reagál azzal a céllal, hogy javítsa az emberek életét és hozzájáruljon a jobb társadalomhoz.

Arra törekszünk, hogy biztosítsuk az orvostechnikai eszközeink folyamatos gyártását és disztribúcióját, és megóvjuk alkalmazottaink biztonságát és jólétét világszerte. A koronavírus-járványról szóló első jelentések után az OMRON Healthcare Group globális munkacsoportot hozott létre a járvány hatásainak kezelésére, nyomon követésére és enyhítésére.

A koronavírus elérte a világjárvány státuszt, mely az egész globális ellátási láncot érintette, a logisztikai lehetőségek és a termelési kapacitás megszakítását okozva. Gondosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, és intézkedéseket hajtunk végre termékeink ellátásának megőrzése a minőségi előírások fenntartása mellett.

Látjuk, hogy a leginkább érintett régiókban változás állt be a fogyasztói termékportfóliónk igényére, növekszik a légzőkészülékek és hőmérő készülékek kategóriája iránti kereslet. Vevőink és egészségügyi szolgáltatók igényeinek kielégítése érdekében folyamatosan dolgozunk partnereinkkel világszerte, hogy biztosítsuk a termékeink elérhetőségét.

Munkavállalóink egészségének és jólétének védelme, a vírus terjedésének korlátozása és ezzel a fertőzési kockázat csökkentése érdekében haladéktalanul átmeneti intézkedéseket hajtottunk végre. Az otthoni munkáról, illetve az üzleti utazások, helyszíni találkozók és külső látogatók fogadásának korlátozásáról szóló irányelveket a járvány kitörésének korai szakaszában megalkottuk és végrehajtottuk. Az irányelveink összhangban vannak a helyi önkormányzatok rendeleteivel.

Kihasználva a légúti megbetegedések kezelésével kapcsolatos technológiai tapasztalatainkat, K+F csoportjainkat mozgósítottuk, hogy gyors megoldásokat és útmutatást nyújtsunk az egészségügyi szolgáltatók számára. A koronavírus-járvány által keltett igények kielégítése érdekében felgyorsítjuk a magas vérnyomású betegek távfelügyeleti programjainak fejlesztését, amelynek célja az egészségügyi szolgáltatókra nehezedő terhelés enyhítése világszerte.

Mint egy az általunk szolgált emberek egészségéhez és jólétéhez szorosan kötődő vállalat, a fogyasztóinkra gondolunk, és elkötelezettségünk továbbra is a kompromisszum nélkül az egészségesebb életért küldetés felé irányul, hogy életeket mentsünk.

Tisztelettel,
Isao Ogino
Elnök és vezérigazgató
OMRON Healthcare Co., Ltd.

Szív- és érrendszeri egészség és a COVID-19 kockázata

Az OMRON Healthcare javaslata, hogy a vérnyomásukat otthon ellenőrző emberek továbbra is ellenőrizzék magukat az orvosok által ajánlott módon. A COVID-19 járvány jelenlegi helyzete nem jelenti azt, hogy változtatni kellene az orvosok által is ajánlott önellenőrzési viselkedésen. A vérnyomásmérő használattal kapcsolatban javasoljuk, hogy tartsa be a nemzeti hatóságok által megjelölt összes higiéniai tanácsot, és lehetőleg ne ossza meg személyes vérnyomásmérőjét másokkal, kivéve a családtagjaival, akikkel ugyanabban a háztartásban él.

  • A kutatások azt mutatják, hogy a vírusok, beleértve a szezonális influenzát, súlyosabbak lehetnek a magas vérnyomásban szenvedőknél, és növelik az egészségügyi komplikációk kockázatát.

  • Ha magas vérnyomása van, fontos, hogy orvosával együttműködve kezelje állapotát. Tegyen lépéseket az egészséges szokások felvételére, például vérnyomás rendszeres ellenőrzésére, egészséges táplálkozásra és rendszeres testmozgásra.

  • Ha úgy gondolja, hogy ki volt téve a COVID-19 vírusnak, vagy olyan tünetek alakulnak ki, mint láz, mellkasi fájdalom vagy légzési nehézség, kérjük, forduljon orvosához.

Adatok megosztása orvosokkal

  • Sokan félnek magukat vagy szeretteiket egy egészségügyi szolgáltató rendelőbe vinni, aggódva a COVID-19 vírusnak való kitettségtől. Az OMRON okos-vérnyomásmérők lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy távolról megosszák vérnyomásértékeiket orvosaikkal.

  • Ezen adatok megosztása segíthet Önnek és orvosának megérteni vérnyomáskezelési tervének hatékonyságát. Ha azonban rosszul érzi magát, kérjük, forduljon orvosához.

  • Ha Ön OMRON okos-vérnyomásmérővel rendelkezik, akkor hozzáférhet az OMRON Connect mobilalkalmazáshoz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára szív-egészségügyi adataik tárolását, nyomon követését és megosztását orvosukkal.

  • Az eszköz szinkronizálása egyszerű. Egyszerűen töltse le az OMRON Connect alkalmazást, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a készülék szinkronizálásához.

MAGYARORSZÁGI TÁMOGATÁS

További információkért és támogatásért vegye fel a kapcsolatot a helyi forgalmazóval.

Európai Hypertonia Társaság (ESH) COVID-19 közleménye

2020. március 19. – Az Európai Hypertonia Társaság (ESH) nyilatkozata a magas vérnyomásról:

Jelenleg nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a magas vérnyomás önmagában a COVID-19 fertőzés fokozott kockázatával járna. Ezért a magas vérnyomásban szenvedő betegeknek ugyanazokat az óvintézkedéseket kell alkalmazni, mint az azonos korcsoportba tartozó és ugyanakkora komorbiditásokkal rendelkező személyeknél.https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china

A COVID-19 fertőzésnek vagy a COVID-19 fertőzés kockázatának kitett stabil betegekben az ACEI-kkel és ARB-kkel történő kezelést a 2018. évi ESC / ESH iránymutatásokban szereplő ajánlásoknak megfelelően kell elvégezni.1 További kutatásokra van szükség a hipertónia hatásának folyamatosan növekvő adatait elemezve és a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, különösen a RAS-blokkolók, indokolt használatára a COVID-19 fertőzések klinikai lefolyása során.

Figyelem!
Ez a nyilatkozat tükrözi a kiadás időpontjában (2020. március 12-i) rendelkezésre álló bizonyítékokat, és az új bizonyítékok közzé tétele szerint frissítésre szorul. Az ESH szükség esetén frissíti információkat, amelyek megtalálhatók a következő linken: https://www.eshonline.org/spotlights/esh-statement-on-covid-19/


Referenciák:

1. Williams B, Mancia G, Spiering W, Agabiti Rosei E, Azizi M, Burnier M, Clement DL, Coca A, de Simone G, Dominiczak A, Kahan T, Mahfoud F, Redon J, Ruilope L, Zanchetti A, Kerins M, Kjeldsen SE, Kreutz R, Laurent S, Lip GYH, McManus R, Narkiewicz K, Ruschitzka F, Schmieder RE, Shlyakhto E, Tsioufis C, Aboyans V and Desormais I. 2018 ESC/ESH Guidelines for the management of arterial hypertension: The Task Force for the management of arterial hypertension of the European Society of Cardiology and the European Society of Hypertension: The Task Force for the management of arterial hypertension of the European Society of Cardiology and the European Society of Hypertension. Journal of hypertension. 2018;36:1953-2041.

Válasszon legfeljebb 2 terméket.